Duckrace Maassluis, een win, win, win evenement

 

Duckrace Maassluis, een win, win, win evenement 2018-06-13T13:05:22+00:00

Duckrace Maassluis, een win, win, win evenement

Op 26 mei was het zover. Toen vond de Duckrace Maassluis plaats in het mooie stadshart van Maassluis. Wat ooit begonnen was als een wild idee van Gerrit Malipaard, ging daadwerkelijk van start. Vooraf alle eendjes verkocht, schitterend weer en ontzettend veel toeschouwers. Zo werd dit evenement niet alleen voor Excelsior Maassluis een groot succes maar ook voor het stadshart Maassluis. Want veel van de toeschouwers bleven hangen in het centrum en hebben voor een succesvolle voorjaarsfair gezorgd in ons mooie stadscentrum.

Daarnaast kan ook de Daniel den Hoed kliniek een mooi bedrag van €2.500 tegemoetzien. Hier is in diverse kringen veel aandacht voor geweest en een aantal criticasters vond dat Excelsior misbruik maakte van een goed doel als trekker voor de Duckrace. Is die kritiek terecht? Nee, wij vinden van niet en leggen graag uit waarom.

De Duckrace is allereerst in het leven geroepen om op een unieke en feestelijke wijze het 100 jarig jubileum van Excelsior Maassluis luister bij te zetten. En vooral als instrument voor Excelsior om extra financiële middelen te genereren. Deze middelen zijn hard nodig om het complex op te knappen en om te blijven investeren in onze geroemde jeugdopleiding. Iedereen weet dat de financiële middelen bij onze club beperkt zijn. Daarom hebben wij dergelijke creatieve ideeën nodig.

In de vergunning waren aanvankelijk 2 doelen opgegeven waar het geld aan besteed zou worden, renovatie van de kleedkamers en de jeugdopleiding van Excelsior. Later hebben we in overleg met het stadshart Maassluis besloten om hier een extra goed doel aan toe te voegen. Dit werd de Daniel den Hoed kliniek. Met elkaar hebben we afgesproken om een bedrag ad. €2.500 te schenken aan dit goede doel. Op dat moment was nog niet duidelijk hoeveel eendjes er verkocht zouden worden en dus ook niet wat de opbrengst voor Excelsior Maassluis zou zijn. Het risico en al het werk lag dus bij Excelsior, en de opbrengst was onzeker. Achteraf weten we dat dit geweldig heeft uitgepakt en dat de club zo’n €32.000 in ontvangst mag nemen.

Vooraf was dit allerminst zeker. We hadden ons gecommitteerd aan €2.500 voor Daniel den Hoed en we wisten ook dat we ongeveer €15.500 aan kosten zouden hebben. We moesten dus minimaal 1800 eendjes verkopen om quitte te spelen. Met de hele club hebben we keihard gewerkt om zoveel mogelijk eendjes te verkopen. En hoe! Ruim 4.500 eendjes zijn via Excelsior Maassluis verkocht aan leden, supporters, sponsoren en sympathisanten. Deze mensen hebben vooral hun eendjes gekocht om Excelsior Maassluis te helpen. De andere eendjes zijn verkocht via verkooppunten in Maassluis. 

Al met al kunnen we dus ontzettend trots zijn op een mooi resultaat. Een geweldig evenement voor Maassluis, extra broodnodige financiële middelen voor Excelsior Maassluis en een mooi bedrag voor Daniel den Hoed. Een echte win, win, win!

Veel dank gaat uit naar de commissie die dit mogelijk gemaakt heeft: 

Kees Bunt
Maurits Rensen
Dolf van Eendenburg
Willem van Raalte
Richard Dercks
Gerrit Malipaard
Cindy Keijzer